PROGRAM LAWATAN PELAJAR FAKULTI FARMASI, UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA, PUNCAK ALAM | FACULTY OF VETERINARY MEDICINE
» NEWS » PROGRAM LAWATAN PELAJAR FAKULTI FARMASI, UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA, PUNCAK ALAM

PROGRAM LAWATAN PELAJAR FAKULTI FARMASI, UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA, PUNCAK ALAM

Agensi/IPTA Terlibat :

Pelajar Fakulti Farmasi,
Universiti Teknologi Mara, Puncak Alam Ke Hospital Veterinar Universiti

Tajuk Program : PROGRAM LAWATAN PELAJAR FAKULTI FARMASI, UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA, PUNCAK ALAM

Waktu Perjalanan Program :

13 November 2019, Fakulti Perubatan Veterinar UPM
2.00 petang – 5.00 petang

Pegawai Akademik dan Pelaksana FPV terlibat :

Prof. Madya Dr. Arifah Abdul Kadir (Ketua Unit Farmasi)
Ketua Jabatan Sains Praklinikal Veterinar

Puan Shar Suriani Sharif
Cik Farihana Mohd Minal
Cik Ayna Marliana Mohamad Sari

Bilangan Pelawat : Seramai 30 pelajar bersama 5 orang pensyarah

1. AP Dato' Dr. S. Vellayan
2. Prof. Dr. Kalavathy Ramasamy
3. Dr. Yuslina Zakaria
4. Pn Massita Nordin
5. Dr. John Shia

Aktiviti Program:

Satu sesi Lawatan pelajar program Sarjana Muda Farmasi (Kepujian) dari Universiti Teknologi Mara, Puncak Alam ke Hospital Veterinar Universiti, Fakulti Perubatan Veterinar, Universiti Putra Malaysia, Serdang.

Mereka telah disambut oleh pegawai dan kakitangan fakulti dan bermula dengan memberi penerangan ringkas tentang bidang perubatan veterinar dan penggunaan ubatan dalam bidang rawatan penyakit haiwan sebelum aktiviti lawatan di Hospital Veterinar Universiti.

Penerangan berkaitan bidang perubatan veterinar dan penggunaan ubatan dalam bidang rawatan penyakit haiwan disampaikan oleh Prof. Madya Dr. Arifah Abdul Kadir (Ketua Unit Farmasi).

Fakulti amat berbesar hati dan berterima kasih atas kesudian pelajar pensyarah untuk menjadikan Fakulti Perubatan Veterinar ini sebagai tempat untuk dilawati platform untuk pendedahan pelajar terhadap kerjaya mereka di masa hadapan.

Date of Input: 25/11/2019 | Updated: 24/05/2021 | mjamil

SXEYHAU~