Seminar For Veterinary Education Establishment (VEES) | FAKULTI PERUBATAN VETERINAR
» BERITA » Seminar for Veterinary Education Establishment (VEES)

Seminar for Veterinary Education Establishment (VEES)

17 Januari : OIE World Organisation for Animal Health bersama UPM telah menganjurkan satu "Seminar for Veterinary Education Establishment (VEES) on Antimicrobial Resistant Control" di Fakulti Perubatan Veterinar pada 17 Januari 2020 yang lalu.

Acara bermula sesi pendaftaran pada pukul 8.00 pagi dan seterusnya ucapan aluan yang disampaikan oleh Profesor Dr Abdul Rahman Omar selaku Dekan Fakulti Perubatan Veterinar.

Seminar dimulakan dengan pembentangan daripada  beberapa orang pembentang pada majlis tersebut. Dr. Hirofumi Kugita dengan tajuk " Regional Representative of the OIE Regional Representative for Asia and the Pacific",. pembentang lain yang turut serta pada majlis tersebut iaitu, Dr. Lesa Thompson, Dr. Tajiri Wijayathilaka, selepas sesi soal jawab dan berhenti rehat majlis diteruskan dengan pembentangan oleh Dr. Rozanah Asmah diikuti oleh Prof. Dr. Latiffah Hassan, Dr Tikiri Wijayathilaka dan yang terakhir Ms. Rita Rosmala Dewi.

Upacara penutup telah disempurnakan oleh Profesor Madya Dr Hazilawati Hamzah, Timbalan Dekan Akademik dan Hal Ehwal Pelajar FPV.

Tarikh Input: 22/01/2020 | Kemaskini: 22/01/2020 | mjamil

SXDdAAp~