Lawatan Pelajar Fakulti Farmasi, Cyberjaya University College Of Medical Sciences | FAKULTI PERUBATAN VETERINAR
» BERITA » Lawatan Pelajar Fakulti Farmasi, Cyberjaya University College of Medical Sciences

Lawatan Pelajar

Fakulti Farmasi,
Cyberjaya University College of Medical Sciences

Tarikh : 31 Oktober 2018 (Rabu)
Masa : 2.30 petang – 5.00 petang
Tempat : Hospital Veterinar Universiti, Fakulti Perubatan Veterinar, Universiti Putra Malaysia
Nama Pensyarah FPV terlibat : Prof. Madya Dr. Arifah Abdul Kadir (Ketua Unit Farmasi) dan Dr. Nur Azlina Abdul Aziz (makmal parasitologi)
Jumlah bilangan Pelawat : 33 orang pelajar + 1 Pensyarah

Objektif Lawatan :

Merupakan satu aktiviti lawatan pelajar tahun 3 program Sarjana Muda Farmasi (Kepujian) dari Cyberjaya University College of Medical Sciences ke Hospital Veterinar Universiti, Fakulti Perubatan Veterinar, Universiti Putra Malaysia, Serdang. Tujuan untuk mendedahkan para pelajar kepada bidang perubatan veterinar dan penggunaan ubatan dalam rawatan penyakit haiwan termasuk pengetahuan umum perkhidmatan makmal veterinar (anatomi & parasitologi) .

Tarikh Input: 15/11/2018 | Kemaskini: 15/03/2023 | mjamil

SXDcWAd~