Kenali Saintis Anda : Soalan Untuk Saintis Dr Mohd Mokrish Md Ajat | FAKULTI PERUBATAN VETERINAR
» BERITA » Kenali Saintis Anda : Soalan Untuk Saintis Dr Mohd Mokrish Md Ajat

Kenali Saintis Anda : Soalan Untuk Saintis Dr Mohd Mokrish Md Ajat

Temubual dalam siri Kenali Saintis Malaysia, MajalahSains menemubual Dr Mohd Mokrish Md Ajat. Beliau kini bertugas sebagai Pensyarah Kanan di Jabatan Sains Praklinikal Veterinar, Fakulti Perubatan Veterinar, Universiti Putra Malaysia.

"Saya mempunyai latar belakang penyelidikan dalam bidang biokimia veterinar khusus dalam sains lipidomik dan biologi molekul. Sains lipidomik merupakan satu cabang bidang sains yang mengkaji fungsi dan kepentingan lipid dalam keseimbangan dinamik metabolisme sel haiwan.

Oleh kerana dunia sains pada zaman ini memerlukan penglibatan secara merentasi pelbagai displin, penglibatan penyelidikan saya kini merangkumi bidang nanobioteknologi, kanser, produk hasilan semulajadi dan penyakit zoonotik." - petikan Berita & PeristiwaBicara SaintisSuara Saintis Muda

Klik Di sini untuk artikel penuh >> https://www.majalahsains.com/soalan-untuk-saintis-dr-mohd-mokrish-md-ajat/

Tarikh Input: 11/11/2019 | Kemaskini: 11/11/2019 | mjamil

SXEYTAe~