Alumni | FAKULTI PERUBATAN VETERINAR
» AKADEMIK » Prasiswazah » Alumni

Alumni"Alumni Veterinar Universiti Pertanian Malaysia" telah diilhamkan dalam tahun 1981 dan akhirnya didaftarkan pada tahun 1985 dengan tujuan untuk mengekalkan dan pengukuhan di antara Fakulti Perubatan Veterinar UPM , siswazah dan masyarakat.

Objektif UVA adalah :

  1. untuk menyatukan graduan FAKULTI ini dengan mempromosikan pendidikan,komunikasi profesional dan sosial.
  2. berusaha untuk kebaikan ahli-ahli dalam profesion mereka.
  3. untuk menawarkan bantuan berterusan kepada FAKULTI dan UPM.
  4. untuk membantu dalam mengekalkan hubungan baik dengan orang ramai, FAKULTI dan pelajar.

Ahli Biasa terbuka kepada Doktor Perubatan Veterinar ( DVM )graduan FAKULTI , manakala kakitangan akademik dan profesional , serta alumni lepasan ijazah daripada FAKULTI dan individu berminat, atau terlibat dalam bidang sains veterinar digalakkan untuk menjadi ahli bersekutu. UVA juga memberikan keahlian kehormat kepada orang yang telah melakukan kerja yang luar biasa atau diberikan perkhidmatan cemerlang kepada sains veterinar.

UVA menerbitkan surat berita sendiri " VETLINK " dan kerap menganjurkan seminar dan bengkel. UVA dana pendidikan telah membolehkan UVA untuk menyokong ahli-ahlinya untuk menghadiri persidangan profesional , seminar atau bengkel . UVA menyumbang kepada hadiah Howell - Jubb untuk pelajar DVM yang terbaik dalam subjek Veterinar Sains Gunaan . Aktiviti sosial yang lain seperti makan malam perjumpaan , acara sukan dan perhimpunan juga dianjurkan.

Skop aktiviti UVA semakin meningkat dengan sokongan aktif ahli-ahlinya. Ia adalah hasrat daripada UVA yang pautan veterinar antara alumni dan orang-orang dalam profesion veterinar akan berkembang dalam kekuatan pada masa hadapan.

 

Ikrar Veterinarwan

 

Senarai Alumni

 

Kemaskini:: 27/02/2018 [mjamil]

PERKONGSIAN MEDIA

FAKULTI PERUBATAN VETERINAR
Universiti Putra Malaysia
43400 UPM Serdang
Selangor Darul Ehsan
+603 9769 3800
+603 9769 1971
B1566545711